Planuojate per Kalėdas nustebinti šeimą ir draugus gardžiai iškepta antimi, tačiau nerimaujate, ar ji bus sultinga, o odelė traški? Yra kelios gudrybės, kad viskas pavyktų tobulai.

Antis 1,5-2kg
500g mažųjų bulvyčių.
5 šalotiniai svogūnai
1 apelsinas
4 galvos česnako
Šviežas rozmarinas, arba šalavijas
50ml baltojo balzaminio acto
2 a.š. medaus
Sauja džiovintų slyvų
50ml granatų sirupo
Sviesto su trumais
Mėgiamo prieskonių mišinio paukštienai


Pasiruošiame bulvytes kai tik įdėjome antį į orkaitę. Mažąsias bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Po maždaug valandos anties kepimo, po grotelėmis esančioje skardoje bus pakankamai anties riebalų. Į juos sudedame išvirtas buves, jas patraiškome, apibarstome pecorino sūriu, šalia bulvyčių sudedame česnako galvutes ir stambiai supjaustytus šalotinius svogūnus, apiberiame šviežiu rozmarinu, ar šalaviju, bei dedame kelis šaukštus sviesto su trumais ir šauname į orkaitę po antimi.

Similar Posts