Šis receptas gimė visai netikėtai, betvarkant spinteles ir šaldytuvą. Man patiko labai, galbūt ir jūs bandysite.

Receptas:
1 mažas svogūnas
1 sk. česnako
4-5 pomidorai (arba 15 vynuoginių pomidorų)
1 paprika
Sauja alyvuogių
Pora šaukštų kaparėlių
Sauja parmezano, arba pekorino sūrio
Gausiai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (naudojau becukrį)
5vnt. ančiuvių
Kelios šakelės petražolių
Druska, pipirai, čili pagal skonį.
Visas daržoves supjaustome itin smulkiai. Galima naudoti ir virtuvinį kombainą, tačiau atsargiai, kad daržovės nevirstų į tyrę. Susmulkintas daržoves sudedame į kiaurasamtį ir gerai nusausiname. Pagardiname druska, pipirais, truputėliu čili. Sudedame sūrį, stambiai pjaustytas alyvuoges, smulkintus ančiuvius, pilame gausiai alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir ragaujame su duonos rieke ar skrebučiu.






