Reikės:
500g kietagrūdžių makaronų
vienas svogūnas
2 skiltys česnako
100g karšto rūkymo šoninės
100g vytintos dešros
100g pievagrybių
200g špinatų
100g vyšninių pomidorų
300 g grietinės
Alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, rūkyta paprika, rozmarinai, čiobrelis

Svogūną ir šoninę supjaustome smulkiais kubeliais ir kartu su česnaku pakepiname  alyvuogių aliejuje kol paruduos.
Sudedame smulkiai pjaustytą dešrą.Tuo pat metu pradedame virti makaronus.
Į ruošiamą padažą įpjaustome  pievagrybius. Kepame kelias minutes. Sudedame špinatus ir prieskonius. Kepame kol špinatai suminkštės.
Dedame grietinę ir laukiame kol viskas užvirs. Tada sumažiname  kaitrą iki minimumo, kad padažas išliktų šiltas ir truputį sutirštėtų.
Makaronus nukošiame, dedame atgal į puodą. Į tą patį puodą supilame padažą, išmaišome ir truputį pašildome, kad padažas įsigertų į makaronus.

Rekomenduojame valgyti iš karto, nes šviežiai paruošti makaronai patys skaniausi.

Jei mėgstate aštriau, porą riekelių čili pipiro. Arba keletas purkštelėjimų alyvuogių aliejaus su čili iš mūsų krautuvėlės gurmane.lt

Similar Posts