
Receptas:
3 vnt. saldžiųjų bulvių
10 vnt. bulvių
4 vnt. morkų
2 vnt. česnako galvų
250 – 350g burratos sūrio
100 g. lydyto sviesto
50 ml. alyvuogių aliejaus.
Bulves, morkas ir batatus supjaustykite stambiomis skiltimis. Nuo česnako galvučių nuvalykite laisvai
nusiimančias luobeles. Keptuvėje išlydykite sviestą ir mažoje kaitroje kelias minutes pakepkite jame
rozmariną. I kepimo indą sudėkite bulves ir morkas, apipilkite jas lydytu sviestu ir alyvuogių aliejumi,
apibarstykite druska pagal skonį, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu (ar kitais mėgstamais daržovių
prieskoniais) sudėkite česnako galvutes ir pašaukite į 180C orkaitę. Po maždaug 10 minučių sudėkite
batatus (jie kepa trumpiau). Kepkite kol visos daržovės iškeps, tai priklausys nuo to kokio stambumo
skilteles sudėjote. Kad daržovės gražiai apskrustų paskutines 5-10 minučių įjunkite grilio funkciją. Ant
iškeptų daržovių paskleiskite buratą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.






